vloeibare gist WLP518 Kveik Ale

€ 9,50
Inclusief belasting
Aantal
Niet op voorraad

  • Vertrouwd en veilig via SSL Vertrouwd en veilig via SSL
  • dinsdag tm vrijdag voor 14.30 uur besteld proberen wij nog dezelfde dag voor u te verzenden! dinsdag tm vrijdag voor 14.30 uur besteld proberen wij nog dezelfde dag voor u te verzenden!
  • Fysieke winkel in Boesingheliede Fysieke winkel in Boesingheliede

Deze kveik stam, Noors dialectwoord voor "gist", werd geïsoleerd uit een gemengde cultuur die toebehoorde aan Harald Opshaug, een brouwer uit het Noorse Stranda. Deze stam werd oorspronkelijk gebruikt in de jaren negentig van de vorige eeuw om verschillende “kornøl”-bierstijlen te brouwen, wat "graanbier" betekent.

Het is een gist die weinig bijsmaken produceert en temperaturen tot 35°C verdraagt. De vergisting is binnen drie tot vier dagen voltooid. Deze stam is met zijn uitgesproken hoparoma en zuivere eigenschappen perfect geschikt voor IPA's en pale ales.

Vind hier de perfecte White Labs gist

Vergistingsgraad: 70-80%
Uitvlokking: gemiddeld - hoog
Vergistingstemperatuur: 25-35°C
Inhoud: 40 ml

White Labs - PurePitch™
De eerste gebruiksklare gist die wordt gekweekt en geleverd in dezelfde verpakking. Deze gist is nog nooit blootgesteld aan de omgeving en is zo volmaakt en natuurlijk mogelijk. Hij is het resultaat van vijf jaar onderzoek om de zuiverste gist ooit te creëren.

Gemiddelde viabiliteit (levensvatbaarheid) van PurePitch® vloeibare gist over een periode van zes maanden:

Tijd Viabiliteit
Na 1 maand 99,21%
Na 2 maanden 98,05%
Na 3 maanden 90,26%
Na 4 maanden 84,28%
Na 5 maanden 79,35%
BM-BL.050.401.518-PP