Filteren op

Merk

Merk

Gewicht

Gewicht

  • 0kg - 26kg

Mout voor bier brouwen

Zelf bier maken kan niet zonder de mouten. In eerste instantie zijn de meeste mouten granen die omgezet wordt in mouten. Mouten is het verwerken van granen tot gedroogde, gekiemde korrels. Deze korrels worden mout genoemd. De graansoort, meestal gerst, wordt in water geweekt en hierna een paar dagen in de kiemkast neergelegd. Dit is een warme ruimte, waardoor er uit de vochtige gerst een wortel uitgroeit. Dit heet ontkiemen. Hierbij komen er enzymen vrij die het zetmeel, wat in de korrel aanwezig is, kunnen omzetten tot suikers. Tijdens het eesten worden de korrels door de temperatuur te verhogen verhit. Het werkwoord eesten is afgeleid van het zelfstandig naamwoord eest, dat droogoven aanduidt. Hierdoor wordt het ontkiemen gestopt, en wat er nu ontstaan is het mout.

Diverse moutsoorten

Er zijn 227 producten.

Item 1-12 van 227 in totaal item(s)

Actieve filters