Biergisten

Zelf bier maken gaat niet zonder vergisting. Anders krijg je natuurlijk nooit alcohol, koolzuurgas en smaakstoffen in je zelf gemaakte biertje.

Er zijn bovengistende en ondergistende gisten. Bovengist wordt het meeste toegepast. Dit komt door de gangbare temperatuur die de omgeving hiervoor moet hebben. Meestal tussen de 18 en 25 graden. Uitzonderingen daar gelaten.

Er zijn ondergistende gisten, deze worden vooral gebruikt bij bieren die op lage temperatuur moet worden vergist, zoals Pils. Dit duurt ook vaak wat langer. Maar geef gist altijd de tijd om zijn werk te doen.( Geduld is een schone zaak).

Je kunt kiezen tussen vloeibare en droge gisten. Sommige brouwers willen alleen maar vloeibaar en de ander alleen maar korrel. Kies vooral wat je zelf als thuisbrouwer prettig vindt om mee te werken. Het belangrijkste is dat je een gist neemt welk recept je gebruikt voor het maken van je zelf gebrouwen biertje. Is er een bepaalde gist niet verkrijgbaar? Kijk even in de Gistgids, er is altijd een vervanger te krijgen.

Lees meer >
Biergisten

Er zijn 142 producten.

Item 1-12 van 142 in totaal item(s)

Actieve filters