Kaas Ferment Lactoferm Voor 1 L

€ 6,25 (incl. btw)
star star star star star
Aantal
Product beschikbaar om te bestellen

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

Dit Lactoferm® kaasferment bevat speciale melkzuurbacteriën (Streptococcus cremoris, Streptococcus lactis, Streptococcus lactis subsp. Diacetylactis en Leuconostic cremoris). De verzuurde melk die u met deze cultuur bereidt bevat ongeveer 0,7 tot 0,8 % melkzuur, waarvan ongeveer 95 % rechtsdraaiend (L+) is. Dit kaasferment kan voor verse kaas, plattekaas, bewaarkaas en room gebruikt worden. LET WEL: dit ferment zorgt alleen voor het verzuren van de melk. Voor de bereiding van bewaarkaas, verse kaas en/of plattekaas heeft u dus ook nog Lactoferm® lebstremsel nodig.

Gebruiksaanwijzing
Los het kaasferment op in 1 liter gesteriliseerde melk. Rauwe melk (verse hoevemelk) eerst koken en daarna laten afkoelen tot ongeveer 20 °C. Goed schudden, afsluiten en ongeveer 16 tot 24 uur op kamertemperatuur (20-24°C) laten staan op een trilvrije plaats. Na nog eens 12 uur rijpen in de koelkast is deze cultuur klaar. U kunt nu deze verzuurde melk als dusdanig nuttigen of hem gebruiken bij de bereiding van kwark (plattekaas), verse kaas of bewaarkaas.

Met deze cultuur kan u ook ‘doorkweken’. U bewaart dus 2 tot 3 soeplepels van de huidige cultuur voor uw volgende bereiding(en). De verzuurde melk kan ongeveer 1 week tot 10 dagen in de koelkast bewaard worden. Indien u de verzuurde melk langer wenst te bewaren dient u deze in te vriezen.

BM-BL.091.056.2