Brettanomyces Bruxellensis vleoibare biergist 5112 Wyeast

€ 22,50 (incl. btw)
star star star star star
Aantal
Op voorraad

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

Wilde gist, geïsoleerd uit een cultuur van een brouwerij omgeving Brussel. Voor het verkrijgen van het speciale ‘zweterige paardehaar’-karakter van lambik, geuze en oudbruin. Vergist best indien de pH verlaagt na de eerste vergisting. Deze gist wordt over het algemeen samen gebruikt met andere wilde gisten, melkzuurbacteriën en Saccharomyces Cerevisiae. Maakt een zekere zurigheid aan en kan een vlies vormen in fles of vat. Heeft normaal gezien 3 tot 6 maanden veroudering nodig om de smaak volledig te kunnen ontwikkelen. Middelmatige uitvlokking. Vergistingtemperatuur = 15°-24°C.

Smack Pack Activator
Bedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum.

Download hier de gist gids

Belangrijke mededeling

Activator™ pakketten zwellen soms licht of matig tijdens het transport of de bewaring. Dit wijst niet op bederf als het pakket minder dan 6 maanden oud is en op de juiste wijze werd behandeld. Dit komt door kleine hoeveelheden voedingsstoffen die bij het verpakken achterblijven, waardoor de cultuur geactiveerd en CO2 geproduceerd wordt. Sommige stammen zijn hiervoor gevoeliger dan andere.

BM-BL.050.072.7
3 Items

Datasheet

Korrel/vloeibaar
Vloeibaar
Beste bierstijl
Fruitbier/Neipa
Lambiek
Sour