KVEIK ale yeast Lallemand premium series 11g

€ 3,49 (incl. btw)
star star star star star
Aantal
Op voorraad

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

Kveik is een Noors dialectwoord dat gist betekent. In de Noorse boerentraditie werd kveik bewaard door te drogen en werd het van generatie op generatie doorgegeven. Kveik is de originele, traditionele gedroogde gist.

De LalBrew® Voss stam werd verkregen van Sigmund Gjernes (Voss, Noorwegen), die deze cultuur sinds de jaren '80 op traditionele wijze in stand heeft gehouden en ruimhartig heeft gedeeld met de bredere brouwgemeenschap.

LalBrew® Voss werkt bij een brede range van fermentatietemperaturen (25-40°C), met een zeer hoog optimaal bereik van 35-40°C. De vergisting verloopt zeer snel binnen het optimale temperatuurbereik, waarbij de volledige uitvlokking meestal wordt bereikt binnen 2-3 dagen. Het smaakprofiel is consistent over het hele temperatuurbereik: neutraal met subtiele fruitige tonen van sinaasappel en citrus. De uitvlokking is zeer hoog en produceert heldere bieren zonder de nood aan filtratie of hulpmiddelen.

  • uitvlokking: zeer hoog
  • alcoholtolerantie: 12% vol.
  • vergistingstemperatuur: 25 - 40°C | optimaal: 35 - 40°C
  • dosis: 100 g/hl

Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles. Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, geschikt voor speciaalbieren, witbieren, abdijbieren,…..

  • Sedimentatie: middelmatig
  • Einddensiteit: hoog
  • Gistingstemperatuur : 15 - 24°C
  • Aangeraden dosis : 50 - 80 g/hl
  • Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5g / hl

bekijk de gist gids

BM-BL.050.631.1
84 Items

Datasheet

Gewicht/ Inhoud
0-100 gram
Korrel/vloeibaar
Korrel
Beste bierstijl
Neutraal - alle bierstijlen
Smaak en geur gist
Neutraal
star star star star star
5
09-02-2022
Tymon