Alcoholvrije biergist LA-01 gedroogd SafBrew Fermentis 15gr

€ 4,50 (incl. btw)
star star star star star
Aantal
Op voorraad

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

SafBrew™ LA-01, is een Saccharomyces cerevisiae var. chevalieri, een stam die speciaal is geselecteerd voor de productie van alcoholarme en alcoholvrije dranken (< 0,5 vol. %). Deze gist assimileert geen maltose en maltotriose, maar assimileert basissuikers (glucose, fructose en sucrose) en wordt gekenmerkt door een subtiel aromaprofiel. Gist met een gemiddelde sedimentatie: klontert niet, maar vormt een poedervormige waas in het bier.

  • sedimentatie: gemiddeld
  • gistingstemperatuur: 10-25 °C
  • dosering: 15g/20L

SAFBREW LA-01 

DE IDEALE GIST VOOR HET BROUWEN VAN ALCOHOL-LAAG BIER

SafBrew ™ LA-01, is een Saccharomyces cerevisiae var. chevalieri die specifiek is geselecteerd voor de productie van lage en / of niet-alcoholische dranken (<0,5 ABV). Deze gist assimileert geen maltose en maltotriose maar assimileert enkelvoudige suikers (glucose, fructose en sucrose) en wordt gekenmerkt door een subtiel aromaprofiel. Gist met een gemiddelde sedimentatie: vormt geen klonten maar een poederachtige waas wanneer het opnieuw in het bier wordt gesuspendeerd.

Ingrediënten: Gist (Saccharomyces cerevisiae var. Chevalieri), emulgator E491

 

Totaal aan esters:                           4 ppm

Totaal aan hogere alcoholen:          50 ppm

Schijnbare vergistingsgraad:          15%

Flocculatie:                                   geen

Sedimentatie:                               medium

 

DOSERING/TEMPERATUUR VOOR 20 liter bij ideaal 10-25°C (50-77°F).

10 tot 16 g per 20 liter

GEBRUIK

De knowhow van Lesaffre en de voortdurende verbetering van het gistproductieproces genereren een uitzonderlijke kwaliteit van droge gisten die bestand zijn tegen een zeer breed scala aan toepassingen, incl. koude of geen rehydratatie-omstandigheden, zonder hun levensvatbaarheid, kinetisch en / of analytisch profiel aan te tasten. Brouwers kunnen gebruiksomstandigheden kiezen die het beste bij hun behoeften passen, namelijk:

1 DIRECTE ENTING IN HET WORT:

Ent de gist de gist rechtstreeks in het fermentatievat op het oppervlak van het wort op of boven de fermentatietemperatuur. Strooi de droge gist geleidelijk in het wort en zorg ervoor dat de gist het hele wortoppervlak bedekt om klonten te voorkomen. Idealiter wordt de gist toegevoegd tijdens het eerste deel van het vullen van het vat; in dat geval kan hydratatie worden gedaan bij een worttemperatuur hoger dan de fermentatietemperatuur, waarna de fermentor wordt gevuld met wort op een lagere temperatuur om de gehele worttemperatuur op fermentatietemperatuur te brengen.

2 MET VOORAFGAANDE REHYDRATATIE:

Of strooi de gist in minimaal 10 keer zijn gewicht aan steriel water of gekookte en gehakte wort bij 25 tot 29 ° C (77 ° F tot 84 ° F). Laat 15 tot 30 minuten rusten, roer voorzichtig en giet de resulterende room in het fermentatievat.

Fermentis droog brouwgisten staan ​​bekend om hun vermogen om een ​​grote verscheidenheid aan bierstijlen te produceren. Om onze stammen te vergelijken, hebben we fermentatieproeven uitgevoerd in laboratoriumomstandigheden met een standaardwort voor alle stammen en standaard temperatuuromstandigheden (SafLager: 12 ° C gedurende 48 uur, daarna 14 ° C / SafAle: 20 ° C). We hebben ons gefocust op de volgende parameters: Alcoholproductie, restsuikers, flocculatie en fermentatiekinetiek. Gezien de impact van gist op de kwaliteit van het uiteindelijke bier, wordt aanbevolen om de aanbevolen fermentatie-instructies te respecteren. We raden gebruikers ten zeerste aan om fermentatieproeven uit te voeren voordat ze onze producten commercieel gebruiken.

BM-BL.050.042.1/15
8 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in