Fysieke winkel!
Deskundig advies
Groot assortiment
Vragen? 023-785 41 65
Omschrijving
Fermaid is een gemengde gist voedingsstof aangepast aan de gisting van druivenmost, sap van concentraat, fruitmost, glucosestroop en honing.
Correct gebruik van Fermaid vermindert het risico op trage of vastzittende gisting.
Bij fermentaties moet de gistgroei plaatsvinden vóór de anaerobe (alcohol) gisting kan beginnen.
In de meeste wijntoepassingen, de gemeenschappelijke actieve gedroogde gist inenting (wanneer gist wordt in de most gegoten) snelheid is 5 gram (0,2 ounces) per 20 liter (5 gallons) wat resulteert in een initiële cel concentratie van drie tot vier miljoen levensvatbare gistcellen per milliliter moet.
Onder normale omstandigheden zal de cel populatie toenemen tot 100 tot 150 miljoen levensvatbare gistcellen per milliliter voordat de groei stopt en alcohol fermentatie het overneemt (stationair fase).
Vanwege deze aanzienlijke toename van biomassa, voegt Fermaid toe aan het sap of de most zorgt ervoor dat de juiste balans van voedingsstoffen beschikbaar is voor de gist tijdens deze kritische groeifase.
Zonder goede voeding neemt het risico van trage of vastzittende gisting toe.
Deze trage fermentaties zijn microbiologisch onstabiel en kunnen tot de groei leiden van ongewenste organismen die kunnen leiden tot ongewenste bijproducten, zoals azijnzuur, acetaldehyde en diacetyl.
De meest voorkomende redenen voor vastzittende of trage fermentaties zijn:Onjuist rehydrateren, inoculatie of fermentatie temperatuur beheer
Tekorten aan voedingsstoffen buitensporig opgehelderde musts Gistremmende stoffen zoals fungiciden, vetzuren of een hoge vluchtige zuurgraad om de snelle en efficiënte groei van de geïnoculeerde gist in het fermentatiemedium te bevorderen, Lalvin Fermaid biedt belangrijke voedingsstoffen en biologische factoren, zoals:Bruikbare stikstof Thiamine, foliumzuur, niacine en calciumpantothenaat Gistschillen (lipiden)Voor normale wijntoepassingen is de aanbevolen toevoegsnelheid van Fermaid K 5 gram per 20 liter. Voor optimale resultaten moet 2,5 gram van de Fermaid K in de 20 worden geschorstliters most moeten net na het toevoegen van je gistcultuur aan de most, voeg dan de balans van 2,5 gram toe van Fermaid K op elk moment tussen 1/3 en 1/2 manier door de gisting.OPMERKING: combineer de zeemeermin K NIET met de gerehydrateerde gist suspensie vóór de inenting.
Deze tekst is oorspronkelijk in het Engels en met Google translate om gezet naar het Nederlands
Hieronder de originele tekst.
Description