Wijnkurken 23 x 38 mm - microgranulaat 12 st

€ 2,99 (incl. btw)
star star star star star
Aantal
Op voorraad

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

Deze nieuwere generatie kurken, met unieke, stijlvolle opdruk, zijn gemaakt van microgranulaat (korrelgrootte 0,5 - 2 mm) van de beste kwaliteit en werden negatief getest op TCA. Door het gietproces krijgen deze kurken een mooie, stevige vorm die veel beter is dan de goedkopere (geconglomereerde) kurken waarvan de korrels veel groter (korrelgrootte 2 - 4 mm) zijn en door persen gevormd zijn.

Ze hebben een grote structurele stabiliteit en worden geadviseerd voor relatief snelle consumptiewijnen (consumptie maximaal 2 jaar na bottelen).

Hoewel ze bestaan uit 100% natuurkurk, zijn ze wat harder dan de klassieke natuurkurken met een diameter van 23 mm. Ze kunnen dan ook enkel geplaatst worden met kurkapparaten op voet. Gebruik bij het ontkurken een goede kurkentrekker.

Alle kurken hebben een laagje silicone. Het is daarom niet noodzakelijk om deze kurken te drenken in water. Wil je dat toch doen, dan dompel je ze het best gedurende 10 minuten onder in lauwwarm water met een gelijke hoeveelheid sulfiet en citroenzuur om te ontsmetten. Nadien drogen met een droge en propere doek.

  • Lengte x diameter: 38 mm x 23 mm
BM-BL.012.076.6/12
11 Items