Carafa Special T2 Weyermann 1100-1200 Ebc 1 Kg

€ 3,95 (incl. btw)
star star star star star
Aantal
Laatste items in voorraad

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

Geproduceerd van zomergerst van hoge kwaliteit. Zorgvuldig geroosterd om een koffiebruine kleur, espresso-achtig boeket, aroma van donker bier en body aan het eindproduct toe te voegen. Produceert ondoorzichtig bier met een milde, maar merkbaar geroosterde nasmaak. Bevat gluten.

Smaak: tonen van koffie, cacao, donkere chocolade, intens geroosterde smaak

Roostmouten
Deze donkergekleurde, geroosterde mouten worden gebruikt voor het maken van donkere bieren zoals stout, donkere abdijbieren... Geeft een nootachtige tot geroosterde smaak aan je bier, afhankelijk van de gebruikte dosis. Gebruik deze mouten in kleine hoeveelheden van 1 tot 5%.

Het Malt Aroma Wheel®, een waardevol brouwinstrument voor de ontwikkeling en beschrijving van bierrecepten

Door de wereldwijde trend naar steeds meer speciaalbieren met karakter en de groeiende populariteit van deze bieren bij de consument, worden speciaalmouten steeds vaker gebruikt in zowel grote, middelgrote als kleine brouwerijen. Voor dit snelgroeiende marktsegment biedt Weyermann® het breedste scala aan moutvariëteiten.

Door de nieuwe trends in biersmaken is het voor brouwers nog belangrijker om over een standaardwoordenschat te beschikken om de verschillende kenmerken te beschrijven van de speciaalmouten die ze in hun maische doen. Om die reden heeft Weyermann® een nieuw instrument, het Malt Aroma Wheel®, ontwikkeld. Het helpt brouwers bij de selectie en het gebruik van hun speciaalmouten. Het Malt Aroma Wheel® is een gedeponeerd handelsmerk van mouterij Weyermann® in Bamberg, Duitsland.

BM/BL.051.322.6/1
1 Item

Datasheet

Gewicht/ Inhoud
1Kg
EBC
1000-1250EBC
Soort graan
Donkere mout
Speciale mout

Je bent misschien ook geïnteresseerd in