Chocolade mout Dark Viking 800-1000 EBC 1 Kg tht 24-5-25

€ 3,99 (incl. btw)
star star star star star
Aantal
Op voorraad

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

Chocolademout Castle Malting

Belgische mout Castle Malting Chocolat. Geroosterd tot een temperatuur van 220°C, vervolgens zeer snel gekoeld zodra de gewenste kleur is bekomen.

Kenmerken

Castle Malting Chocolat mout is geroosterd op hoge temperatuur om de diepbruine kleur te bekomen, waaraan de mout zijn naam dankt. Wordt vooral gebruikt om de donkere kleur te bekomen en een geroosterde notensmaak aan bier te geven. Deze mout heeft veel eigenschappen gemeen met de Black Malt, maar is minder bitter en lichter, omdat ze gebrand is gedurende een kortere periode en bij lagere eindtemperaturen. Bevat gluten.

Toepassingen

Zwaardere donkere bieren, zwarte bieren, zoals porters, stouts en bruine ales. Tot 7% van het beslag.

Opslag

Bewaar mout in een schone, koele (< 22°C) en droge (< 35% RV) ruimte.

BM-BL.051.879.5/1
4 Items

Datasheet

Gewicht/ Inhoud
1Kg
EBC
800-1000EBC
1000-1250EBC
Soort graan
Donkere mout
Speciale mout