Trenolin Mash Df Erbsloh 1 Kg (-900 Ml)

€ 339,00
Inclusief belasting

Op bestelling leverbaar, dit duurt meestal 14 dagen.

Aantal
Product beschikbaar om te bestellen

  • Vertrouwd en veilig via SSL Vertrouwd en veilig via SSL
  • dinsdag tm vrijdag voor 14.30 uur besteld proberen wij nog dezelfde dag voor u te verzenden! dinsdag tm vrijdag voor 14.30 uur besteld proberen wij nog dezelfde dag voor u te verzenden!
  • Fysieke winkel in Boesingheliede Fysieke winkel in Boesingheliede

Trenolin MASH DF
Hooggeconcentreerd meervoudig vloeibaar enzym, speciaal ontwikkeld voor de maceratie van witte wijnen. Door de gecombineerde pectinase-activiteit worden ook de moeilijk afbreekbare pectines gesplitst. Door de protëinase-activiteit worden de colloïdale stoffen goed afgebroken terwijl de betaglucosidaseactiviteit dan weer de gebonden aromacomponenten bevrijdt, wat de variëteitspecifieke aroma’s in uw wijnen ten goede komt. Bij voorkeur in de koelkast bewaren.
Inhoud: 1 kg. Dosis: 1-4 ml/100 kg most op 15°C, met een contacttijd van minimaal 2-6 uren.

 

Het gebruik van enzymen

Over enzymen bestaan de wildste verhalen. Daarom hier even een aantal zaken op een rijtje. Tenzij anders vermeld, zijn de vermelde dosissen bij kamertemperatuur (20°C) en met een inwerktijd van 12 uur. Iedere temperatuurverlaging van 7° kan opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. Iedere halvering van de gewenste contacttijd kan eveneens opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. De volgorde van toedienen van ingrediënten is erg belangrijk. Het ene kan namelijk de werking van het andere sterk beïnvloeden, ook in negatieve zin! Voeg bv. nooit bentonieten toe als de enzymen nog in werking zijn. Laat dus minimaal 12 uur tussen de enzymentoevoeging en de bentoniet-toevoeging.

BM-BL.003.208.7