Brewtan B 100gr.

€ 15,98 (incl. btw)
star star star star star
Aantal
Op voorraad

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

Brewtan® B is een hydrolyseerbaar looizuur met een hoog molecuulgewicht. Verbetert de colloïdale stabiliteit, houdbaarheid en smaakstabiliteit.

Brewtan® B kan in verschillende stadia tijdens het brouwproces worden toegevoegd: tijdens het pureren of aan het einde van het koken. Het gebruik van Brewtan® B zowel bij het mashen als aan het einde van het koken combineert de gunstige effecten van beide benaderingen.

Moet altijd worden gebruikt als een bereide oplossing, nooit in korrelvorm.

Dosering: 2 - 4 g/hL. Bereid een 5 - 10% oplossing van Brewtan® B door het op te lossen terwijl het roert in het brouwwater. Om klonten te voorkomen, gebruikt u een verhouding van 10 L water voor elke kg Brewtan® B. De oplosbaarheid is goed bij kamertemperatuur, maar het proces is sneller als warm (40 - 60 ° C) water wordt gebruikt.

Gebruik

-Mashing-in: Brewtan® B wordt toegevoegd in het maischwater vóór de toevoeging van de mout, typische doseringsniveaus zijn3 g/hL.   Verbetert de smaakstabiliteit en vergemakkelijkt het lauteren.

-Einde van het koken: Brewtan® B wordt toegevoegd max. 5 minuten voor het einde van de wortkook of tijdens de overdracht naar de whirlpool,   typische dosering 4 g / hL. Als andere ketelvinken worden gebruikt (bijvoorbeeld Protafloc), moet de oplossing van Brewtan® B 5 minuten vóór   de ketelvin worden toegevoegd. Verbetert de bezinking van wazigvormende eiwitten en de colloïdale stabiliteit van de producten.

-Combinatie van toevoegingen bij het pureren en het einde van het koken: Dosering volgens de verschillende procestoevoegingen (geeft een         totaal van 7 g / hL). Deze aanpak geeft de extra voordelen van beide afzonderlijke toevoegingen.

BM-SBI.102235-100
7 Items

Datasheet

Gewicht/ Inhoud
0-100 gram