Fysieke winkel!
Deskundig advies
Groot assortiment
Vragen? 023-785 41 65
Lallemand Aromazyme werd ontwikkeld om de complexiteit van het aroma en smaakprofiel van de gebruikte hop in het bier te verhogen.
Lallemand Aromazyme is een voor levensmiddelen geschikt enzympreparaat met een sterke glycosidaseactiviteit, afgeleid van een geselecteerde stam van Aspergillus niger. Het bestaat uit β-glucosidase-enzymen die de glycosidische bindingen kunnen hydrolyseren, waardoor monoterpene-alcoholverbindingen vrijkomen, net als glucose. Het werd ontwikkeld om het hoparoma en het smaakprofiel van bier complexer te maken. Het gebruik van Aromazyme tijdens de gisting geeft brouwers de mogelijkheid om hun hopgebruik te optimaliseren door bijkomende vluchtige aromaverbindingen te vormen, waardoor de totale hophoeveelheden afnemen, of door minder uitgesproken hopvariëteiten te gebruiken.
Specificaties:
Datasheet
Je bent misschien ook geïnteresseerd in