- Niet op voorraad
Fysieke winkel!
Deskundig advies
Groot assortiment
Vragen? 023-785 41 65
Cidergist voor zoete ciders. Zeer fruitig, met een hoge aromatische intensiteit en complexiteit naar frisse fruitige tonen (appel, banaan-peer, rode appel, citrus en exotisch fruit) gecombineerd met interessante uitgewerkte fruittonen (appelmoes).
Technische kenmerken:
Regelmatige langzame kinetiek
Breed fermentatietemperatuurspectrum: 10 - 30 °C, idealiter 15-25 °C
Hoge stikstofbehoefte, voeg extra gistvoedingsstoffen toe
Medium assimilatie van fructose, resulterend in resterende zoetheid
Maximaal initieel SO2-gehalte aanbevolen: 50 mg/l
Zeer lage productie van aceetaldehyde en SO2
Hoge appelzuurconsumptie, waardoor de totale zuurgraad wordt verlaagd
Zeer hoge isoamylacetaat (snoep-banaan) producent
Optimale gistingstemperatuur: 15 - 25 °C
Datasheet
Je bent misschien ook geïnteresseerd in